BRDA & VINO 2019, 27.4.2019

  Festival vina in kulinarike

  Spomladanski dogodek Brda in vino ima v Brdih  že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih nekaj letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je na vinskem kot tudi na kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih. Enostavno pripravljene briške jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini.

  Center dogajanja je slikovita srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Na Šmartenskih »gasah« se s kuhinjo v živo predstavi več kot 25 domačih in gostujočih restavracij ter ravno toliko briških vinarjev. Obiskovalci lahko čez dan okušajo okusne jedi kuharskih mojstrov in vina priznanih briških vinarjev ter obiščejo pestro tržnico, ki ponujadomači med, oljčno olje, suho sadje, čaje, sire in mesnine ter druge butične izdelke.

  Bogat kulturno zabavni program obiskovalcem zagotavlja, da bo dan ob hrani, vinu in kulturi terseveda ob odlični družbi zanimiv in okusen.

  Čas trajanja: 12:00 - 19:00 

  Cena vstopnice: 60,00 EUR, vključuje bogat kulturno zabavni program, pestre jedi priznanih gostincev in briško vino z degustacijskim kozarcem in torbico.

  Zaradi zagotavljanja kakovosti prireditve je število vstopnic je omejeno. 

  V slučaju slabega vremena bo prireditev ravno tako potekala v Šmartnem na pokritem
  prizorišču in po kleteh srednjeveške vasi.

  Cena otroške vstopnice: do 7. leta - brezplačno / od 7. do 15. leta - 10,00 EUR / od 15. do 18.
  leta - 15,00 EUR (brez vinskega kozarca)

  Informacije in rezervacije: brdainvino@gmail.com

  https://www.agencija-marica.si/
  https://www.facebook.com/BRDA-VINO-677008809025959/https://www.brda.si/tradicionalni_dogodki/

  Za več informacij o Brdih in prostih nočitvenih kapacitetah se prosimo obrnite na TIC Brda: tic@brda.si

  Transfer od kraja prenočišča do prireditve in nazaj si lahko uredite na naslovu: TAXI BRDA •  +386 51 366 182 • taxi.brda@live.com

  Na dan prireditve lahko koristite organiziran avtobusni prevoz na relaciji Nova Gorica - Šmartno - Nova GoricaSeznam prihodov in odhodov avtobusa bomo v kratkem objavili na naši spletni strani in na socialnem omrežju, kjer vas bomo obveščali tudi o novostih in podrobnostih glede festivala.

  PROGRAM:

   SPONZORJI:

  Logo BrdaSalonit Anhovologo ZTKMÅ komunalalogo Sava zavarovalnica

  logo nomago logo laborplast logo - hotel Venkocvetličarna nataÅ¡aa-media 

  elektro

   

   

Ostale novice