BRDA & VINO 2019, 27.4.2019

  Festival vina in kulinarike

  Spomladanski dogodek BRDA & VINO ima v Brdih  že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je na vinskem kot tudi kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih. Enostavno pripravljene briške jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini.

  Center dogajanja je slikovita srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Na Šmartenskih »gasah« se bo letos s kuhinjo v živo predstavilo 30 domačih in gostujočih restavracij ter kar 37 briških vinarjev. Ponudbo bodo dodatno obogatili ponudniki briške tržnice, ki pripravljajo širok izbor butičnih in domačih pridelkov. Organizatorji pa smo seveda poskrbeli za pester kulturno-zabavni program, tako da bo vaš dan ob hrani, vinu, glasbi ter seveda ob odlični družbi kar se da zanimiv in okusen. 

  Čas trajanja: 12:00 - 19:00 

  Cena vstopnice: 60,00 , vključuje bogat kulturno zabavni program, široka izbira jedi priznanih gostincev in vino iz briških kleti z degustacijskim kozarcem in torbico.

  Zaradi zagotavljanja kakovosti prireditve je število vstopnic je omejeno. 

  V slučaju slabega vremena bo prireditev ravno tako potekala v Šmartnem na pokritem
  prizorišču in po kleteh srednjeveške vasi.

  Cena otroške vstopnice: do 7. leta - brezplačno / od 7. do 15. leta - 10,00  € / od 15. do 18.
  leta - 15,00 € (brez vinskega kozarca)

  Informacije in rezervacije: brdainvino@gmail.com

  Za več informacij o Brdih in prostih nočitvenih kapacitetah se prosimo obrnite na TIC Brda: tic@brda.si

  Transfer od kraja prenočišča do prireditve in nazaj si lahko uredite na naslovu: TAXI BRDA •  +386 51 366 182 • taxi.brda@live.com

  Na dan prireditve bo organiziran avtobusni prevoz na relaciji Nova Gorica - Šmartno - Nova GoricaCena povratne vozovnice znaša 5 €.

  Urnik prevozov:

  • odhodi iz Nove Gorice ob 11.15 in 12.15
  • povratki iz Šmartnega ob 19.15 in 20.15

  PROGRAM:

  Podatki o prevozu s avtobusom so dosegljivi na povezavi.

  SPONZORJI:

   

   

Ostale novice