Delavnica oblikovanja v glini - doživite Brda skozi ustvarjanje

 •  

  Zapeljemo se proti Kožbanskem kotu, naravni zakladnici Goriških Brd. Tu si ogledamo slikovita korita Krčnik z naravnim mostom, ki ga uvrščamo med najlepše v Sloveniji. 

  V Golem Bregu se zapeljemo v pobočje do zaselka Breg pri Golem Brdu, kjer nas pričaka domače kosilo z briško furlanskimi jedmi. Po kosilu se sprehodimo do bližnje domačije, ki je dom, atelje in galerija unikatne keramike briškega umetnika Ivana Skubina. 

  Ivan Skubin se je v keramiki izobraževal pri domačih in tujih strokovnjakih. V trinajstletnem delovanju je imel nad dvajset samostojnih in nad štirideset skupinskih razstav, sodeloval je na mednarodnih kolonijah keramike in bil izbran za številne mednarodne razstave keramike. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen (dvakrat tudi z grand prixom na Mednarodnem ekstemporu keramike v Piranu), nazadnje, 2012, pa s tretjo nagrado v mednarodnem projektu The blaue Rider. Njegova dela bogatijo številne javne in zasebne zbirke v Sloveniji in tujini. Je član Društva slovenskih keramikov in Društva severnoprimorskih likovnih ustvarjalcev. 

  Po predstavitvi gostitelja in ogledu galerije pričnemo z ustvarjalno delavnico oblikovanja v glini. Izvemo o materialih, glini, postopku ter načinu oblikovanja gline, nato pa nas umetnik prepusti  odkrivanju lastne kreativnosti. Delavnica se zaključi s peko izdelkov, ki je potrebna, da se vaše umetnine pdata-relevijo v končni izdelek. Prejmete ga naknadno po pošti na željen naslov.

  Za konec pa lahko obiščemo še bližnjo vinsko  klet in dan v Brdih zaključimo z ogledom vinske kleti in pokušino vrhunskih vin. 

  Cena po dogovoru.

  Informacije in rezervacije na tel. št. +386 31 341 693 ali na info@agencija-marica.si

Galerija